☆ Farrahzarni
@farrahhannani
a girl who knows what happiness that she need to find
Neverland


+Follow
Dashboard
Reload Page
Twitter Tumblr
Blog Info
© Mortisha 2012. All Rights Reserved.
All contents in this blog are owned by me, unless otherwise stated.
Best viewed in Google Chrome.
Friday, August 12, 2011 ☆ Friday, August 12, 2011
OMGGG !!

Photobucket
assalamualaikum :) yeah.. hari ni jumaat so cuti esok..yuhooo!! #selok . HAHAHA :face56: ok2 . nak tanya , korang ni kaki novel tak ?? hahaha minat??okayokay bgoss! hari ni saya nak share satu novel yang sumpah giler best!! but kalo korang ni kaki novel mesti dah tahu but yang baru berjinak2 dengan novel ,meh saya tunjukkan novel itu :n:
tadaaaa!! hohoho hebat tak ? ngeee~:face9: buku ni memang byk emosi . sedih , kelakar , bengong dan lainlain . HAHA lawak dier mmg peringkat kebangsaan lah..sumpah best giler !! saya ada jugak share sinopsis untuk korang . baca sinopsis dah tahu yang buku ni best giler!

Tengku Aqilah, seorang anak yang di sisih oleh bapa kandungnya sendiri. Kecetekan iman Tengku Hisham menyebabkan beliau menyalahkan anak bongsunya sebagai punca kematiaan isterinya. Selama 13 tahun Tengku Aqilah hidup di perantauan membina kehidupannya sendiri. Selepas tamat belajar Tengku Aqilah berhajat untuk kembali semula ke pangkuan keluarganya namun kepulangannya itu telah membuka tirai luka dalam hidupnya.


Tengku Natasha yang tidak pernah padam api dendam terhadap adiknya, telah menggunakan tiket sebagai anak kesayangan Tengku Hisham, memperlekehkan Tengku Aqilah dengan memberikan Tengku Aqilah jawatan sebagai seorang penyambut tetamu merangkap tea lady di Syarikat milik keluarga mereka. Demi untuk menagih kasih seorang bapa Tengku Aqilah akur jua.


Tengku Ryan Ameer, jejaka tampan kacukan Inggeris melayu itu begitu angkuh dan sombong, di tambah pula dengan kedudukan bapanya, Tengku Hashim sebagai pemegang syer terbesar diSyarikat Megah Holdings. Kehadiran Tengku Aqilah di Syarikat itu begitu menjengkelkannya, sehinggakan mereka tidak boleh langsung bertembung muka pasti perang mulut akan meletus. Tengku Aqilah sedar di mata Tengku Ryan Ameer begitu membara api kebenciaan terhadap dirinya.

Tengku Hashim, bapa saudara Tengku Aqilah amat menyanyangi gadis malang ini. Manusia hanya mampu merancang namun perancangan Yang Maha Esa lebih hebat dari segalanya. Sebelum menghembuskan nafas yang terakhir Tengku Hashim telah membuat satu wasiat yang telah mengubah segala-galanya. Apakah wasiat beliau itu? Mampukah Tengku Aqilah mengapai kebahagiaan dalam hidupnya? Mampukah Tengku Aqilah terus menagih kasih dari bapanya? Begitu utuhkah api kebenciaan Tengku Ryan Ameer pada Tengku Aqilah? Segalanya akan terjawab dalam novel setebal 816 mukasurat ini.


hahaha first saya tengok cover novel nie..apelah bestnye buku nie..tgklah cover tuh..seram nyah dibuatnye :face30: and kawan pun pujuk and akhirnya buku tu dah menawan hati saya .HAHAHA #Farrah ni dah koya kan ?:face4: . cuba korang bayangkan perempuan bernama Tengku Aqilah itu adalah kacukan melayu-jepun . alahai nyahh..mesti comey giler !! dan suaminya Tengku Ryan Ameer kacukan inggeris melayu . OMGG! tolonglah mesti hensem giler nak mampos! :face50: jeles sudah dengan mereka ;'( *padahal ini just novel..apedaaa :face34:

btw, minggu depan saya ada EXAM..huhuhu benci 4 abjad , 1 perkataan tuh . wish me good luck meh ? :face15:


ATTENTION :: minggu depan mybe saya tak on9 seminggu sbb studystudy! HAHAHA will miss you so much ,, blog ;'(


← OLDER
NEWER →